Persbericht 6e Piano Promenade

6e Piano Promenade samen met Atelierroute Amstelveen

De 6e Piano Promenade Amstelveen valt dit jaar voor het eerst samen met de 25-jarige Amstelveense Atelierroute. Beide manifestaties zijn niet meer weg te denken uit de Amstelveense culturele evenementen, hoewel de jubilerende Atelierroute een langere traditie kent.

De 6e Piano Promenade Amstelveen vindt plaats op zondag 2 oktober 2016 (de Atelierroute op 1 en 2 oktober).  Promenadebezoekers kunnen op zondag profiteren van het totale aanbod van muziek in de huiskamers en beeldende kunst in het atelier van de kunstenaars.

De welluidende en spectaculaire openingsceremonie van de Piano Promenade speelt zich dit jaar opnieuw af in de Kruiskerk, aan de Van der Veerelaan, tussen 13.30 en 14 uur.Op de opening speelt de vooraanstaande pianiste, Hisako Hirata,  prijswinnaar van het Internationale Liszt Concours in Polen. Zij treedt op als solist en werkt dan samen met een onconventioneel  koor van Amstelveense dames, aangevoerd door pianiste/zangeres Lyda van Tol.

De huisconcerten zijn weer verspreid over het noordelijke deel van Amstelveen, nadat eerder dit jaar in Westwijk al een Piano Promenade was gehouden. De deuren gaan open om 14.30 uur, en sluiten om 17 uur.  Er zijn 16 locaties gekozen, gelegen tussen de Handweg en de Prins Bernhardlaan. Een  50-tal pianisten, hier en daar vergezeld van begeleidende instrumentalisten en zangeressen, doen weer belangeloos mee met vaak verrassende programma’s, met zowel jazz, filmmuziek en klassiek.

Om de verwachte grote toeloop op te vangen zijn er ook enkele grotere locaties die genoeg ruimte bieden. Een ervan is een akoestisch geschikte glazen kas van het tuincentrum Life and Garden aan de Handweg. Ook het Amstelveense Museum Jan van der Togt zal weer met muziek worden gevuld, terwijl de concertbezoekers daar ook gratis van de geëxposeerde kunst kunnen genieten. Maar de Piano Promenade blijft vasthouden aan  zijn formule van ongedwongen en intieme huisconcerten. Jaarlijks stijgt de gemiddelde kwaliteit van de concerten, met zowel beroepsmusici, muziekdocenten en hooggeschoolde amateurs. Ook vallen er weer verbazingwekkende jeugdige pianotalenten te ontdekken, druk bezig met hun beroepsopleiding.

Het Piano Promenade Comité

klik hier voor de flyer 2016